Vier jaar na Road Warrior kwam er nog een vervolg genaamd Beyond Thunderdome en weer was het budget groter. Sterker nog naast Mel Gibson werd er nog een grote naam toegevoegd namelijk Tina Turner. Na 2 ijzersterke delen was het wel zaak om weer met een sterk deel te komen.
Max reist rond, maar wordt al snel beroofd van wagen en kamelen. In zijn tocht op zoek naar zijn bezittingen komt hij in Bartertown terecht waar Aunty Entity (Tina Turner) de leiding schijnt te hebben. Schijnt is het goede woord, want onder de stad regeert Master Blaster, een reus als spierkracht met een dwerg die instructies geeft. Master Blaster heeft controle over de energie wat aan de stad wordt geleverd en gebruikt dit dan ook als pressiemiddel om druk uit te oefenen. Max laat zich overhalen om de strijd aan te gaan met Blaster in de Thunderdome. Max zijn problemen binnen echter pas echt na het gevecht, wanneer hij verloren lijkt in de woestijn. Max wordt echter gered door een groep kinderen, die in hem een verloren leider zien. Max is dus weer genoodzaakt een verloren lijkende gemeenschap te redden.
Mad Max Beyond the thunderdome is in wezen een hele andere film dan zijn voorgangers. Qua opzet is dit meer een heroïsch verhaal van een einzelgänger, die een stad en een gemeenschap moet zien te redden. Wat actie betreft is de film ook veel rustiger en hebben de makers er veel meer een verhaal in proberen te verwerken. Waar dit in Bartertown wel goed werkt, waar Mel Gibson goed tegenspel krijgt van Tina Turner, is dat bij de gemeenschap van kinderen niet het geval. Niet dat er dan slecht geacteerd wordt, maar dit hoofdstuk in het verhaal vloekt zo erg met alles wat er daarvoor gebeurd dat het niet lijkt te passen. Dit gaf voor mijn gevoel de film een onevenwichtig karakter, welke in de vorige delen niet aanwezig was. Ook de terugkeer van Bruce Spence als the Gyro Captain uit deel 2 werd niets mee gedaan. Max en hij lijken elkaar niet te kennen, wat toch apart is. Gelukkig krijgt de piloot nog wel degelijk een functie in het verhaal. Ander minpuntje, en voor die hard fans van de eerste twee delen, is dat het qua auto achtervolgingen en crashes het lang wachten is op echte actie. Wat dat betreft hebben de makers meer aandacht besteed aan decors om Bartertown en de jungle van de kindergemeenschap tot leven te wekken dan om onvergetelijke actiescènes te maken. Qua acteerwerk zit het allemaal goed en het verhaal is op zich zelf niet slecht, maar het eerste en tweede deel van de film vloekt teveel met elkaar. Wat dat betreft bied de finale wel redding, want dan worden de actieliefhebbers op hun wenken bediend met een enerverend einde.