Na de apotheose van Avengers: Endgame is daar de nieuwe Spider-Man film welke niet zozeer het startschot is voor Fase 4 maar gekwalificeerd is als de afsluiter voor Fase 3 van het Marvel Universum. Ik zal meteen eerlijk zijn, heb Je Endgame nog niet gezien stop dan nu gewoon met lezen want ik kan in mijn review niet om een aantal spoilers heen die het einde van Endgame weggeven.
De wereld is weer aan het opkrabbelen nadat de Avengers de Blip (zoals de Thanos snap genoemd word) ongedaan hebben gemaakt. Maar helaas niet zonder gevolgen. Het verlies van Iron Man heeft een gat achter gelaten, een waarvan Peter Spider-Man Parker zich geen raad mee weet. Peter wilt zich vooral richten op school en MJ waar hij verliefd op is. Tijdens een schoolreisje in Europa wilt maakt hij plannen om MJ te veroveren echter wordt hij achtervolgd door rampspoed. Hij wordt door Fury benaderd om Quentin Mysterio Beck te assisteren bij het redden van de wereld. Peter Parker moet kiezen tussen zijn superhelden bestaan en die van een tiener die verliefd is en gewoon jong wilt zijn.
Je kunt er bij Far From Home niet omheen, het is een hommage aan Iron Man en tegelijk het startschot voor Spider-Man to step up his game. Het begin van de film loopt niet even lekker alsof de makers net als de afgebeelde wereld aan de situatie moeten wennen aan iedereen die weer terug is na de Blip. Eris ook veel aandacht voor het sentiment rondom het verlies van Iron Man, maar dit zit door de hele film verweven. Had je niets met Iron Man, wat ik moeilijk voor kan stellen, is dat wel een minpuntje. Gelukkig is daar dezelfde humor uit het eerste deel die er voor zorgt dat je als kijker de aandacht niet verliest. Vanaf het moment dat Mysterio ten tonele verschijnt en de grote gevechten beginnen wint de film aan kracht. Alsof er iets op het spel moest staan om net dat stapje extra te doen. Tom Holland zit duidelijk heerlijk in zijn Spider-Man/Peter Parker rol en steelt nog altijd de show als nerdy hoofdpersoon en als Spider-Man welke nu duidelijk dieper moet gaan dan bij zijn vorige solo avontuur. Hierbij maakt hij als personage duidelijk een ontwikkeling door. Wat de film ook sterk doet terugkomen is de rol van Jake Gyllenhaal als Quentin Mysterio Beck. Een verrassende rol welke hij met verve vertolkt. De rest van de bijrollen zijn in dienst van de hoofdpersoon, maar voegen ook veel humor toe aan het geheel. Helaas geld dat voor mij in mindere mate voor de leraren waarbij ik de humor er vaak niet van inzag of niet verder kwam dan een glimlach. Wel is er de fantastische chemie tussen Tom Holland en zijn realtime vriendin Zendaya, die de rol van MJ vertolkt. Ook de klik met zijn sidekick Ned, een wederom zeer komische Jacob Batalon, werkt nog altijd. Jon Favreau blijkt als Happy dit keer meer hart toe te voegen aan het verhaal naast een gezonde dosis humor en na Captain Marvel speelt ook Samuel L Jackson weer een aanzienlijke rol als Nick Fury in deze Spider-Man film. Waar de eerste film een beetje de’ik wil graag een held’ zijn thema had draait het vervolg meer om de gevolgen van het held zijn tegenover het hebben van een eigen leven. Hierbij wordt gelukkig niet voorbij gegaan aan het feit dat Spider-Man feitelijk pas 16 is. Spider-Man Far from Home moet even op gang komen, maar wanneer los is het weer een Marvel spektakel waar je u tegen zegt. Er zit genoeg ontwikkeling in het verhaal rondom onze held, de film zit weer boordevol humor en genoeg twists om de kijker ook te vermaken en op te laten letten. Ik geloof dat Spider-Man een behoorlijk eind gaat komen om de vacante positie van Iron Man goed in te vullen. Blijf zeker zitten voor de end credit scenes waarbij de eerste een oude bekende terugbrengt en de tweede een goede twist geeft aan de film zelf.